Volg ons op:      
Inloggen Mijn RRZ

Recreatieve hardloopvereniging

Kennismakingscursus

 

 

Ontdek hoe leuk hardlopen is!

Kom van die luie bank en geef je op voor de kennismakingscursus hardlopen!

De volgende cursus start op zaterdag 2 maart 2019 om 09:00 uur(en eindigt met deelname aan de 3Plassenloop op zondag 26 mei 2019)

Road Runners Zoetermeer organiseert twee keer per jaar een kennismakingscursus hardlopen. De cursus is bestemd voor iedereen, die weinig of geen conditie heeft en daar graag iets aan wil doen. Heb je al een hardloopachtergrond en wil je die verder uitbouwen of verbeteren? Dan kan je in overleg met de trainers versneld in één van de bestaande loopgroepen instromen.

De trainingen worden verzorgd door ervaren, Atletiekunie-gediplomeerde trainers. Tevens is er tijdens iedere training een gediplomeerd sportmasseur aanwezig.

De trainingen duren in het begin ongeveer een uur en aan het einde maximaal anderhalf uur. Als basis voor de cursus wordt een door de Atletiekunie opgesteld schema voor beginnende lopers gebruikt.

De cursus duurt 12 weken en kost € 49,95. Betaling geschiedt per éénmalige machtiging. Dus niet contant!

Er wordt twee keer per week getraind op zaterdagochtend (begintijd: kwart over negen) en op woensdagavond (begintijd: kwart voor acht).

Inschrijving: http://www.roadrunnerszoetermeer.nl/pages/158/aanmelden-kennismakingscursus/

Of op de eerste dag van de cursus 2 maart 2019 vanaf negen uur in het clubgebouw van RRZ aan het Lange Land 14. De eerste training begint na de inschrijving om ongeveer half tien/kwart voor tien. Breng dus sportkleding mee. In het clubhuis is douche- en omkleedgelegenheid. 

Tijdens de cursus wordt uitgebreid aandacht besteed aan de warming-up en cooling-down met de bijbehorende rek- en strekoefeningen en natuurlijk loopstijl, looptechniek en loopscholing. Daarnaast zal advies worden gegeven over schoeisel, kleding, voeding en het vermijden van en omgaan met blessures.

Advies is om niet voorafgaand aan de cursus schoeisel aan te schaffen. Hierover vindt tijdens een van de eerste trainingen een presentatie plaats, zodat tot de juiste aanschaf kan worden overgegaan.

Om gewrichtsproblemen op latere leeftijd te voorkomen hanteert RRZ een minimum leeftijdsgrens van 16 jaar voor mensen die actief aan meerdere sporten doen en een leeftijdsgrens van 18 jaar indien uitsluitend aan wegatletiek wordt gedaan.

Om geen afbreuk te doen aan individuele aandacht, worden maximaal 40 cursisten toegelaten. 
       

 © 2015 Road Runners Zoetermeer

Ogenblik a.u.b. ...