Volg ons op:      
Inloggen Mijn RRZ

Recreatieve hardloopvereniging

Actueel nieuws

 

Bestuur: Nieuwjaarstoespraak RoadRunners Zoetermeer
   (11-01-2018)

Nieuwjaarstoespraak RoadRunners Zoetermeer 2018 (alweer 31 jaar)

Allereerst natuurlijk allemaal een fantastisch, sportief en vooral gezond 2018 gewenst namens het bestuur aan jullie allemaal! Leuk ook dat jullie weer allemaal gekomen zijn. Gaaf ook deze nieuwe start van het nieuwe jaar. Voor elk wat wils, wandelen, hardlopen en crossen. Een idee van waar we met de vereniging in 2018 naar toe willen, maar daarover later meer.

 

Terugblik op 2017, er is veel meer gebeurd, ik noem een paar high lights:

-          30 jaar RRZ met een fantastisch feest afgelopen augustus, op naar de volgende 30 jaar!

-          De goed georganiseerde evenementen zoals de Noord-Aa Polderloop, de Geuzenloop en de 3 plassenloop!

-          Alle mooie initiatieven die onze leden verrichten om goede doelen te ondersteunen (Kika, Zorgboerderij, diabetesfonds, etc.) Mooi om bij een vereniging te horen die ook staat voor deze initiatieven (zie ook nu weer een actie voor ALS!)

-          3 nieuwe gecertificeerde trainers

-          Enthousiaste vrijwilligers die onze vereniging maken! Bij al die evenementen, trainingen, feestjes, echt fantastisch! Zonder zoveel vrijwilligers kunnen we niet de vereniging zijn die we nu zijn.

En over vrijwilligers gesproken. Kees van Oosterhout is hier ook aanwezig en zoekt nog vrijwilligers die willen meehelpen bij de Noord-Aa Polderloop. Dus geef je op, samen wordt het weer een mooi evenement.

Wat brengt 2018 ons als vereniging?

Zoals elk jaar zetten we ons weer in om mooie evenementen neer te zetten. Daarnaast heeft het bestuur samen met de trainers gebrainstormd wat we nog willen toevoegen om lopen bij RRZ nog aantrekkelijker te maken.

De start van het nieuwe jaar laat het al een beetje zien.


 

Toegankelijkheid
We willen een meer open vereniging worden. Toegankelijk voor iedereen. Dat vraagt wat anders in onze uitingen, net als van onze website. Daar gaan we als bestuur dan ook aan werken.
Vandaag hebben jullie kunnen zien dat we als RRZ voor meer willen staan dan hardlopen alleen. Dat is een verandering, die we geleidelijk willen doorvoeren.
De 3 plassenloop is zo’n voorbeeld van een open vereniging, iedereen kan gewoon meedoen en merkt gelijk de gezelligheid die dat met zich meebrengt. Dit jaar de 150ste plassenloop in april!

Wandelen
Trouwe leden zijn al gestart met het opzetten van een wandelgroep waarbij ook goede ondersteuning van trainers aan bod komt. Want als RRZ staan we voor kwaliteit. De groep die nu al wandelt is hierbij betrokken.

Trailrunning
Naast het crossfitten wat we afgelopen zomer hebben aangeboden gaan we nu echt aan de slag met trailrunning. We merken dat zowel binnen als buiten onze vereniging dit in opkomst is en daar willen we ook graag een graantje aan leden van meepikken. Er zal dit jaar dus meer aandacht komen om aan de slag te gaan op andere wegen dan verharde wegen. In het voorjaar wordt een eerste kennismaking aangeboden, 2x in de maand op zondag. Details volgen nog!

Financiën
Vorig jaar gaf ik al aan dat geld niet altijd nodig is als vereniging te doen floreren. Dat doen immers onze leden, die maken de vereniging. Na zo’n mooi jubileumjaar is het dan toch leuk om te zien dat we in 2018 naast onze trouwe sponsoren een paar nieuwe sponsoren hebben aangetrokken. Fijn dat zij ons allen willen ondersteunen en onze vereniging een warm hart toe dragen.


 

Sponsoren
In 2018 hebben we al een aantal sponsoren aan ons weten te verbinden:

·        Starshoe (meerjarig contract en ook voor de NAPL)

·        123ledspots (meerjarig contract voor verschillende evenementen)

·        De Rijk Magazijninrichting

·        Lesley’s Pedicure

·        Lex van Wijk Hoveniers

·        Massagepraktijk Raadschelders

·        Fysiozoetermeer (meerjarig contract)

·        Mudsweattrails (meerjarig contract)

Kortom, het jaar is voor RRZ goed begonnen als het gaat om sponsoring, daar zijn we erg blij mee. Kennen jullie nog bedrijven die ons, maar daarmee ook henzelf kunnen helpen door ons te sponsoren, laat het weten aan Martine of een van de andere bestuursleden!

Training
Wat verandert er aan de trainingen? Niet veel eigenlijk, wel dat we met elkaar natuurlijk nog meer komen dan afgelopen jaar en dat we natuurlijk ook weer blijven hangen na de trainingen aan de bar voor de cooling down J. Overigens, als het je leuk lijkt om ook eens training te geven, we zijn weer op zoek naar assistent-trainers. Meld je aan via een van de trainers.

De combinatie van trainen en sociale contacten maken deze vereniging zo speciaal.

Met al deze ontwikkelingen vraag je je misschien af, zijn we nog wel een hardloopvereniging? Ja wel, zeker, maar we zijn meer. We zetten meer in op de breedte van het lopen. Misschien is over een aantal jaar de definitie “loopvereniging”  beter van toepassing met nog meer gezellige leden. Daar zetten we als bestuur op in, net als op het behoud van onze huidige leden.

Nogmaals, maak er allemaal een mooi, gezond en sportief 2018 van!

 

 

 © 2015 Road Runners Zoetermeer

Ogenblik a.u.b. ...