Volg ons op:      
Inloggen Mijn RRZ

Recreatieve hardloopvereniging

Actueel nieuws

 

3Plassenloop: 3Plassenloop van 30 juli 2017
   (30-07-2017)

 

Verrassingen bij 3Plassenloop

 

De 143e editie van de 3Plassenloop was voor Willem Holleman zijn 100e editie. Hij was de tweede loper, die 100 keer mee heeft gedaan. Voor de start werd hij dan ook verrast met een speciaal voor hem uniek en op zijn naam gesteld 3Plassenloopshirt.

Nadat Willem in het zonnetje was gezet leek de wedstrijd onder prima omstandigheden te gaan verlopen. Bij de start was het namelijk droog en er was maar weinig wind. Maar toen de lopers ongeveer halverwege het parcours waren sloeg het weer radicaal om. De regen kwam met bakken naar beneden en de wind wakkerde aan tot bijna stormkracht. Zo snel als de bui was komen opzetten, was hij gelukkig ook weer voorbij. Na ongeveer tien minuten was het weer droog en viel de wind helemaal weg. De lopers kwamen doornat maar wel bij droog weer over de finish. Deze omstandigheden waren er wel de oorzaak van dat er door de meeste lopers tegenvallende tijden werden gelopen.

 

Bij de heren werd de loop weer eens gewonnen door Victor Geraedts. Hij finishte in – een gezien de weersomstandigheden zeer acceptabele -  17:50. Tweede werd Izar van Gool in 18:13. Een derde plaats was er voor Sven Grundeken in 18:18.

 

Bij de vrouwen werd Melory Stoppelenburg na een felle eindsprint eerste in 23:39.

Tweede en derde werden Ans in ’t Veld en Daniëlle de Winter in 23:40 en 23:41.

 

De volledige uitslag en een uitgebreide fotoreportage staat op www.roadrunnerszoetermeer.nl

 

De volgende editie van de 3Plassenloop is op 27 augustus 2017.

 

Klik hier voor de uitslag

 

Klik hier voor de foto's van fotograaf Wim Bras op Facebook en  Google+

 

 

 © 2015 Road Runners Zoetermeer

Ogenblik a.u.b. ...