Volg ons op:      
Inloggen Mijn RRZ

Recreatieve hardloopvereniging

Heden & Verleden

 

Heden

   
  Road Runners Zoetermeer heeft als doel het bevorderen van de loopsport in het algemeen en die van de wegatletiek in het bijzonder. Zij tracht dit onder meer te bereiken door in groepsverband te trainen en het gezamenlijk deelnemen aan en organiseren van loopevenementen. Daarbij staan veiligheid, gezondheid en gezelligheid voorop.

Veiligheid: alle groepen van RRZ lopen onder leiding van gediplomeerde trainers en/of opgeleide assistent-trainers.

Gezondheid: RRZ heeft de beschikking over een team van sportmasseurs. Bij elke training is tijdens en na afloop één van onze masseurs aanwezig om mogelijke problemen te behandelen (voor zover dit in hun vermogen ligt).

Gezelligheid: bij RRZ lopen een heleboel gezellige mensen. Na afloop van de trainingen is het in onze kantine een drukte van belang. 

Clubhuis
Het schitterende clubhuis van RRZ is gevestigd aan Het Lange Land 14 te Zoetermeer, nabij het recreatiegebied Noord-Aa. Met een routebeschrijving en de plattegrond kun je ons clubhuis beslist vinden.

Ons clubhuis is voorzien van ruime kleedkamers en uitmuntende douches. Een pijntje kan worden weg gewreven door een van onze sportmasseurs (m/v) die een eigen ruimte hebben (wel zelf een handdoek meebrengen).

Na afloop van de trainingen is het gezellig vertoeven in onze kantine. In het voorjaar en de zomermaanden kan gebruikt worden gemaakt van een ruim terras. Een prachtige gelegenheid om het verloren vocht aan te vullen en gelijktijdig na te praten over de training (of over andere koetjes en kalfjes).

Wil je eens kijken hoe het is bij RRZ? Kom gerust eens vrijblijvend langs bij ons clubhuis (kom dan een kwartier voor begin van de training en breng je loopspullen mee!). Vraag bij het barpersoneel naar een trainer. Die zal je vervolgens verder informeren over RRZ en je (indien gewenst) direct indelen bij één van de groepen. Je mag altijd een aantal weken vrijblijvend meetrainen om de sfeer te proeven en kennis te maken met de andere lopers/loopsters. Pas daarna besluit je of je wel of geen lid wilt worden.

Iedere groep heeft een door de Atletiekunie opgeleide trainer en daarnaast meerdere assistent-trainers. Er wordt gewerkt met schema’s. Deze beslaan in het algemeen een periode van 13 weken. De schema’s van de 8 groepen zijn zodanig op elkaar afgestemd, dat de mogelijkheid van doorstroming van laag naar hoog gewaarborgd is. Met behulp van de schema’s wordt gezamenlijk toegewerkt naar een tweetal wedstrijdperiodes. Momenteel zijn dit voor alle groepen de maanden november-december en april-mei. In die maanden vallen namelijk de wedstrijden waaraan grote aantallen RRZ-leden deelnemen. De maanden januari en juli-augustus zijn rustperiodes waarin op lager niveau wordt getraind.

Leden, die speciale wensen hebben, die afwijken van het groepsdoel, kunnen dit kenbaar maken aan de trainer. Hij/zij zal dan in overleg met de betreffende loper/loopster bepalen op welke wijze het groepsschema kan worden aangepast aan de specifieke wensen.

Sportverzorging
Binnen RRZ is er ook een Sportverzorging- en Massage Commissie (SMC) actief. Deze hecht er veel waarde aan dat de leden van RRZ gevrijwaard blijven van blessures en ander sportletsel. De meest zichtbare diensten van de SMC richten zich dan ook op zowel de zeer korte termijn (directe zorgverlening bij acuut letsel) als wel op de lange termijn (blessurepreventie). Voor de toekomst zal er met name meer aandacht worden geschonken aan het voorkomen van blessures.
 
       
 

Verleden

   
  Road Runners Zoetermeer kent een rijke geschiedenis. Hieronder een aantal hoogtepunten. Het complete verhaal staat beschreven in het jubileumboekje. Deze kan je hier downloaden.

1987 : oprichting door Bert Bos

1988 : lid van de Atletiekunie

1989 : introductie van ons logo met de renkoekoek

1991 : eerste RRZ loopevenement de Korenmolenloop

1993 : start van de Sportmassage Commissie

1994 : Roadie krijgt prijs voor beste clubblad

1997 : opening clubhuis op huidige locatie aan de Noord-Aa

1999 : Bert Bos treed af als voorzitter

2001 : eerste Noord-Aa Polderloop

2007 : eerste 3-Plassenloop

2008 : opening van ons huidig clubgebouw

2012 : feestelijke viering 25-jarig jubileum
 
   

 © 2015 Road Runners Zoetermeer

Ogenblik a.u.b. ...